lördag 28 april 2012

Nå, hur ska jag beskriva min lördag?

Vad är inte bättre än en dag full med solsken och böcker? Jo, det är så jag har spenderat min lördag, en lördag bara med böcker. Jag mötte upp Andrea vid PunktMedis och fick med mig dessa fyra böcker, som jag inte har en aning om. Inte ens om jag kommer gilla dem.


Jag borde nog inte kommentera något då jag inte har en aning om vad de handlar om.

Efter PunktMedis besöket åkte vi till Gamla Stan och gick till Science Fiction-bokhandeln. Där spenderade vi en halvtimme med att kolla på böcker och jag fick med mig två böcker! Awesomeness, säger jag bara. Medan vi letade bland hyllorna träffade vi Amelie och Nea. Roligt värre. De tre skulle få sina böcker signerade av Mats och Sara, författarna till Engelforstrilogin. När de hade fått sin böcker signerade träffade vi iförbifarten Olivia. Vi pratade smått och sedan gick resten av oss fyra ut och gick till The English bookshop. Första gången jag var där och ohh, ett paradis fullt med engelska böcker. Utbudet är större än hos Science Fiction. Det enda negativa är priset men vem bryr sig. Juste, jag får inte glömma bort böckerna jag köpte.


Äntligen ska jag få läsa Before i fall. Har inte hunnit läsa ut den på grund av böcker jag skulle läsa innan. Partials verkar även vara bra. Ska bli kul att få läsa den framöver.

Detta har varit en rätt trevlig och rolig lördag. Jag har dessutom läst ut Eld vilken trevlig resa jag har varit med om. Jag har lust att läsa om Cirkeln bara för att.

Hopp ala hopp.


fredag 27 april 2012

You're young until you can't. You love until you can't. You try until you can't. You laugh until you cry. You cry until you laugh.


Okej. Jag vet inte hur länge sedan det var sedan jag sist bloggade. Men, jag kan fortfarande be om ursäkt. Så, jag ber om ursäkt. Saken är den att jag inte har varit särskilt sugen på att läsa den senaste veckan på grund av mycket plugg som har tagit över mitt liv just denna lilla period, men oroa er inte. Jag träffade Sara och Mats idag, författarna till Engelforstrilogin dessutom träffade jag på Frida från Photosandbooks, en trevlig överraskning. I alla fall, jag köpte Eld igår och har redan läst över 300 sidor, boken är rätt messed up  så långt jag har läst och jag hoppas att det löser sig på något sätt. Jag fick dessutom en Eld-tygpåse. Jag ska dessutom träffa Andrea från Andypandycool imorgon, så kommer bli lite bokiga dagar för mig. Vi två ska besöka PunktMedis och Sci-fibokhandeln inne i gamla stan, då Andrea tänker gå på signeringen av Eld. Jag ska även försöka få hem åtminstone en bok och några intressanta impulsiva låneböcker. Jag har bestämt mig för att jag har följt ett mönster den senaste månaden och vill bryta den. Därför ska till PM och ta en random bok utan att läsa baksidan. Kanske får jag en trevlig läsupplevelse, vad vet jag? Jag kanske får med mig någon Sarah Dessen bok eller en thriller bok på engelska eller svenska.

måndag 23 april 2012

Rör mig inte!- Recension

Titel: Rör mig inte!
Författare: Tahereh Mafi
Serie: På eng. Shatter me #1
Sidor: 304
Orginalspråk: Engelska
Utgiven: År 2012
Bokförlag: B Wahlströms
Första meningen: Jag har varit inlåst i 264 dagar.

Synopsis från B Wahlströms;

Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej. Svält och sjukdomar decimerar befolkningen, fåglarna flyger inte längre och molnen har fel färg.
Återetablissemanget sa att bara de kunde ställa saker till rätta igen, och de låste in Juliette i en cell. Nu har så många människor dött att de överlevande viskar om krig. Och Återetablissemanget ändrar sig. Kanske är Juliette mer än en pinad själ i en giftig kropp. Kanske är hon precis vad de behöver just nu.
Juliette tvingas välja: bli ett vapen i Återetablissemangets tjänst. Eller slåss mot dem.


Bokens orginaltitel heter, Shatter me är väldigt fin. Den beskriver bokens handling och huvudpersonens tankar väldigt bra. Däremot kan jag inte reletera till sveriges titel, Rör mig inte! Den fungerar men ändå inte.
Nu är det bäst att vi återgår till boken. Juliette, huvudpersonen som är mer än människa. Hennes
beröring kan orsaka hemska saker. Mer än vad man kan ana och är inte alls någon ''gåva'' hon skulle ha valt själv ifall hon fick göra det. Dessutom har hon alltid sedan urminnes, efter att ha dödat en liten pojke, även om hon inte ville det, försökt att passa in i samhället. När hon var yngre och även flera år senare har hon kallas för psysko m.m.. Hon har hela tiden har varit ensam, har inte kunnat få känna någon utan att något hemskt händer.
Hennes familj utlämnade henne till ett sjukhus just på grund av hennes ''gåva''. Åh, just på den punkten kände jag extra empati för henne, vad jobbigt det måste kännas att inte känna sig älskvärd bland sin omgivning, speciellt av sin familj. En vanlig familj stöttar alltid en, men det gjorde de inte i Julietts familj. Från och med första sidan kände jag på mig att jag skulle gilla henne, på grund av hennes dagdrömmar. Hennes dagdrömmar var allt från underbara till smärtsamma. Jag älskade hennes tillbakablickar och sättet hon berättade om saker och ting.
Författaren lyckades väldigt bra på den punkten och på en annan punkt. Den andra punkten är, att hon utelämnade väldigt många saker. Hon var inte jätte detaljerad utan hade väldigt generella cliffhangers. Dessa cliffhangers gjorde att man verkligen ville läsa vidare och vidare. Bokens språk hade en stor roll i denna bok och utan den skulle jag inte ha kunnat läst vidare. I början var Juliette en aning lite jobbig sedan blev hon bättre och bättre. Boken hade en del action men inte tillräckligt för att jag skulle älska, älska denna bok på grund av dess action. Samtidigt, var det så att man blev presenterade för många personer när man inte trodde att det skulle ske på grund av omständigheterna i boken.
Tahereh Mafi har verkligen skapat en fin dystopisk värld som gjorde att jag ville veta mer och mer om hur allt hade gått till att vara en jättefin planet till en katostrofal. Jag hungrade efter väldigt mycket fakta, som Juliette gjorde under bokens gång, man fick veta en del men inte tillräckligt. Just detta gjorde att jag tänkte lite extra på om denna bok var första delen i en serie eller inte. Om den inte hade varit det, hade jag blivit besviken. Detta gör att jag verkligen tänker läsa andra delen i SHATTER ME serien. Dessutom undrar jag om några saker som berör Juliette i första boken kommer bli förklarad i andra boken, om inte kommer jag då också bli besviken.
Denna bok var bättre än vad jag trodde. Den var inte jätte dålig men inte heller skitbra.

Betyg; 4/5

TACK FÖR RECENSIONSEXEMPLAR B WAHLSTRÖMS!








måndag 16 april 2012

Meningsfulla citat #2


Richelle Mead:

“You can't force love, I realized. It's there or it isn't. If it's not there, you've got to be able to admit it. If it is there, you've got to do whatever it takes to protect the ones you love.”  

“Only a true best friend can protect you from your immortal enemies.”

“You will lose what you value most, so treasure it while you can.” 

“There's nothing worse than waiting and not knowing what'll happen to you. Your own imagination can be crueler than any captor.”  

 “Even I make mistakes." I put on my brash, overconfident face. "I know it's hard to believe—kind of surprises me myself—but I guess it has to happen. It's probably some kind of karmic way to balance out the universe. Otherwise, it wouldn't be fair to have one person so full of awesomeness.”  

“What was love, really? Flowers, chocolate, and poetry? Or was it something else? Was it being able to finish someone's jokes? Was it having absolute faith that someone was there at your back? Was it knowing someone so well that they instantly understood why you did the things you did—and shared those same beliefs?”  
“The greatest and most powerful revolutions often start very quietly, hidden in the shadows. Remember that.”  


Stephanie Perkins:

“I know you aren't perfect. But it's a person's imperfections that make them perfect for someone else.”  

“Just because something isn't practical doesn't mean it's not worth creating. Sometimes beauty and real-life magic are enough.”  

“When it's right, it's simple.”

“People should say what they mean and not make other people stumble around.”  

“Sometimes a mistake isn't a what. It's a who.”  

“There are some people in life that you can't get over.”  

“I don't believe in fashion. I believe in costume. Life is too short to be same person every day.”  

“What do you say to someone who is not the same and yet completely the same?”  

“Everyone makes mistakes. The important thing is to not make the same mistake twice.”  

“It's easy to talk about things we hate, but sometimes it's hard to explain exactly why we like something.”  

“Life isn’t about what you get, it’s about what you DO with what you get.” 

“Saw two fallen branches in the shape of a heart. Thought of you.” 

Cassandra Clare:

“One must always be careful of books," said Tessa, "and what is inside them, for words have the power to change us.”  

“People aren't born good or bad. Maybe they're born with tendencies either way, but its the way you live your life that matters.” 

“Where there is love, there is often also hate. They can exist side by side.”

“Only the very weak-minded refuse to be influenced by literature and poetry.”  
“In the end that was the choice you made, and it doesn't matter how hard it was to make it. It matters that you did.”

“It's all right to love someone who doesn't love you back, as long as they're worth you loving them. As long as they deserve it.” 

“There's plenty of sense in nonsense sometimes, if you wish to look for it.”  

“If no one in the entire world cared about you, did you really exist at all?”

 “What's the point in wasting a perfectly good brick wall when you have someone to throw against it, that's what I always say.” 

“I don't do what I'm told, but I might do what you want if you ask me nicely.”



söndag 15 april 2012

Ursäkt!

Japp, jag ber om ursäkt för att Meningsfulla #2 inte kom idag som planerat. Dock så kommer #2 imorgon. På grund av förseningen får ni veta vilka författare som är med denna gång, Cassandra Clare, Stephanie Perkins, Richelle Mead. Denna omgång blev det bara kvinnliga författare. Nästa gång kommer det nog vara mer än två manliga författare för att jag ska vara rättvis.

tisdag 10 april 2012

A Million Suns - Recension

OBS! DET KAN FINNAS SPOILERS I DENNA RECENSION IFALL DU INTE HAR LÄST DE ANDRA BÖCKERNA I SERIEN!

Titel: A Million Suns
Författare: Beth Revis
Serie: Across The Universe #2
Sidor: 386
Orginalspråk: Engelska
Utgiven: År 2012
Bokförlag: Razorbill
Första meningen: ''This isn't going to be easy'' I mutter, staring at the solid metal door that leads to the Engine Room on the Shipper level of Godspeed.

Synopsis från Acrosstheuniversebooks.com;

Godspeed was fueled by lies. Now it is ruled by chaos.

It's been three months since Amy was unplugged. The life she always knew is over. And everywhere she looks, she sees the walls of the spaceship Godspeed. But there may just be hope: Elder has assumed leadership of the ship. He's finally free to enact his vision - no more Phydus, no more lies.
But when Elder discovers shocking news about the ship, he and Amy race to discover the truth behind life on Godspeed. They must work together to unlock a puzzle that was set in motion hundreds of years earlier, unable to fight the romance that's growing between them and the chaos that threatens to tear them apart.
In book two of the Across the Universe trilogy, New York Times bestselling author Beth Revis mesmerizes us again with a brilliantly crafted mystery filled with action, suspense, romance, and deep philosophical questions. And this time it all builds to one mind-bending conclusion: They have to get off this ship.

Jag fullkomligt älskade denna bok. Jag gillade inte den första boken, Across The Universe så värst mycket. Den fick 3/5 stjärnor och var en besvikelse för mig. Ändå ville jag läsa A Million Suns och jag är glad över att jag läste den. A Million Suns blev en oförväntad, positiv, överraskning för mig.

Saker som händer i denna bok trodde jag aldrig att det skulle hända. Den första tredje-halvan är lugn tills Amy börjar med ett uppdrag som är bokens huvudnyckel och hela bokens handling.  Uppdragets hemligheter dödade mig väldigt långsamt för att det var intressanta frågor man ville få svar på angående rymdskeppet Godspeed. Man kan säga att A Million Suns var en typisk deckare men det var inget jobbigt för den var en bra sådan. För att jag gillar deckare, gud, vad man kan skapa när man skriver en deckar-bok, hur man vrida på saker och ting, vilket Beth Revis gjorde ordentligt i denna bok. Inget är som det är i denna bok även vissa karaktärer man älskade i första boken.

Elder, var jobbig till en början men sedan på slutet blev han lovely. Han utvecklades verkligen som en karaktär. Jag uppfattade verkligen inte hans val i början av boken men sedan blev det bättre på grund av omständigheterna. Amy, amy, amy. Hon var en karaktär som jag verkligen älskade under tiden jag läste boken. Vad gör man inte för att få uppleva sina dagar på Sol-Earth igen? Men det fanns även stunder då jag inte förstod vad Amy höll på med men det är så även i det verkliga livet.

Det finns inte så mycket mer att säga om boken för att jag vill inte riskera att skriva flera spoilers eftersom min recension kryllar av spoilers. Det blir bättre om man får läsa hela boken själv och älska, gråta, upptäcka, hata och bli upprörd över.

Betyg; 5/5

söndag 8 april 2012

Meningsfulla citat 1

Varje söndag kommer jag att lägga ut citat från tre författares böcker. Eftersom detta är första gången jag börjar med detta koncept börjar vi med Lauren Oliver, John Green och Ally Condie. Nästa veckas författare får ni läsa om senare.





Lauren Oliver:

“That's the flip side of freedom; When you're completely free, you're also completely on your own.”    
“I wonder if this is how people always get close: they heal each other's wounds; they repair the broken skin.”    
“If you’re smart, you care. And if you care, you love.”
“That's the thing: We didn't really care. A world without love is also a world without stakes.”    

“This is what hatred is. It will feed you and at the same time turn you to rot.”     

This is what I want. This is the only thing I've ever wanted. Everything else—every single second of every single day that has come before this very moment, this kiss—has meant nothing.”    

“When you're young, you just want to be older, and then later you wish you could go back to being a kid.”

John Green:
“Maybe our favorite quotations say more about us than about the stories and people we're quoting.”    
“Sometimes, you read a book and it fills you with this weird evangelical zeal, and you become convinced that the shattered world will never be put back together unless and until all living humans read the book.”  
 

“What a slut time is. She screws everybody.”  
 

“Some infinities are bigger than other infinities.”
  
“There will come a time when all of us are dead. All of us. There will come a time when there are no human beings remaining to remember that anyone ever existed or that our species ever did anything. There will be no one left to remember Aristotle or Cleopatra, let alone you. Everything that we did and built and wrote and thought and discovered will be forgotten and all of this will have been for naught. Maybe that time is coming soon and maybe it is millions of years away, but even if we survive the collapse of our sun, we will not survive forever. There was time before organisms experienced consciousness, and there will be time after. And if the inevitability of human oblivion worries you, I encourage you to ignore it. God knows that’s what everyone else does.”  

“You don't get to choose if you get hurt in this world...but you do have some say in who hurts you. I like my choices.”   

“Books so special and rare and yours that advertising your affection feels like a betrayal.”  

“Grief does not change you, Hazel. It reveals you.”

“The marks humans leave are too often scars.”

“I believe the universe wants to be noticed. I think the universe is inprobably biased toward the consciousness, that it rewards intelligence in part because the universe enjoys its elegance being observed. And who am I, living in the middle of history, to tell the universe that it-or my observation of it-is temporary?”  

“The world is not a wish-granting factory.”   




Ally Condie:

“Why are some things easier to write than say?”   

“In the end you can't always choose what to keep. You can only choose how you let it go.”  

“Once you want something, everything changes.”  

“It is strange how we hold on to the pieces of the past while we wait for our futures.”  

“Is falling in love with someone's story the same thing as falling in love with the person himself?”

“Every minute you spend with someone gives them a part of your life and takes part of theirs.”

söndag 1 april 2012

Sammanfattning: Mars 2012

Antal lästa böcker: 9
Antal lästa sidor: 3253
Genomsnittligt betyg: -


Antal engelska böcker: 6
Antal svenska böcker:  3

Månadens bästa böcker:















Månadens sämsta/besvikelse:



Alla böcker lästa denna månad:
Matched-Ally Condie
4/5 stars
Bloodlines-Richelle Mead
5/5 stars
Hallowed-Cynthia Hand
3/5 stars
Det borde finnas regler-Lina Arvidsson
2,5/5 stars
Eve-Anna Carey
2,5/5 stars
Wither-Lauren Destafano
5/5 stars
The Fault In Our Stars-John Green
5/5 stars
En sån där vidrig bok där mamman dör-Sonya Sones
4/5 stars
Nattens Cirkus-Erin Morgenstern
3/5 stars