onsdag 29 februari 2012

En bokig dag

                                                          
Jag och mina två andra vänner bestämde oss för att besöka PunktMedis och det tog ett tag tills vi hittade dit, men när vi väl gjorde det, fick jag tag i sex olika böcker. Har varit sugen på att läsa de ett tag så blev glatt överraskad. Behöver nog inte skriva upp vilka böcker det är, för det ser man klart och tydligt.

Before I fall - Har jag varit otroligt sugen på att läsa väldigt länge, så blev riktigt glad när jag fick syn på den.
Warm bodies - Just den boken har cirkulerar omkring i bokvärlden just nu, den svenska översättningen har nyss kommit ut av Mix förlag och många bokbloggar lottar ut den boken. Fanns på svenska men kände för att läsa den på engelska. Gillar inte Zombie- böcker, men lånade den i alla fall, vem vet.. Jag kanske gillar den när jag har läst ut den.
Legend - Har fått olika omdömen, både positiva och negativa. Har varit sugen på den här boken länge också. Ska börja läsa den direkt efter att ha skrivit klart detta inlägg. Jag märkte att texten är guldig istället för svart, intressant.
Matched - Jag är faktiskt nyfiken på att läsa Matched trots de negativa-åsikterna om boken. Det är alltid bra att skaffa sin egen åsikt om en bok, inte sant? :)
The awakening - Var väldigt länge sedan jag läste första boken, jag gillade den men den var inte något extra direkt. Nu hoppas jag bara att den inte börjar där den slutade, kommer bli en aning förvirrande för mig annars, men jag tror att jag fixar det till slut.

Har någon av er läsare läst en bok eller flera böcker ur det jag lånade idag och vad tyckte ni om boken eller böckerna?


Efter att ha varit inne i Punktmedis ett tag, gick jag ut därifrån med ett stort leende. Jag och mina kompisar hade tänkt åka in till stan, men istället tog vi en omväg och åkte till Gamla stan och därifrån gick vi till Science Fiction-bokhandeln och tittade på böcker bland hyllorna.  Efter att gå omkring bland de engelska hyllorna, fick jag syn på The hunger games-trilogin på engelska och köpte alla tre böckerna i en box utan att tveka, trots att jag inte fick köpa något av mamma. The hunger games-serien är en av mina favorit-serier. 


Generellt kan man säga att det blev en bokig dag och en rolig dessutom. Det var också soligt och inte kallt heller idag och det påverkade både mina kompisars och jag humör otroligt mycket.




måndag 27 februari 2012

En bokig enkät


Orkar inte fixa till inlägget, är riktigt förskyld. Men jag hoppas att ni kan läsa något av de jag har skrivit i alla fall.

Senast lästa: Gone av Michael Grant
Senast köpta bok: Måste faktiskt vara City of Fallen Angels av Cassandra Clare
Senast lånade bok: Clockwork Angel av Cassandra Clare
Senast fådda bok: Måste nog vara Divergent. En underbar bok! :D

Favoritbokhandel:  Måste nog vara Sci-fic bokhandeln, trots att jag bara har handlat i den butiken en gång.
Favoritbibliotek: PunktMedis på grund av det stora urvalet av engelska YA-böcker.
Antal lånekort: Två stycken.
Använder som bokmärke: Ett bokmärke från pocketshop som jag fick av min favorit-lärare, annars använder jag små pappersbitar jag får tag i närheten när jag läser en bok.
Favoritfärg på bok: Spelar ingen roll, bara innehållet är Great, then It dosen't matter.Favoritmat/snack vid läsning: Äter inte när jag läser, men när jag väl gör det så händer det att jag äter godis, så får väl ta det alternativet.
Favoritdryck vid läsning: Samma sak här, dricker inte för att jag vill inte blöta ner någon sida. Är rätt klumpig av mig så undviker att dricka när jag läser.
Favoritställe att läsa på: Måste nog vara min säng eller på pendeltåget.
På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: Läser ingen bok för tillfället.


Den här boken köper jag till en förälder: No idea, mina föräldrar är inte så sugna på att läsa.
Den här boken köper jag till min bästa vän: HUNGERSPELEN eller den vanliga klassikern, en Harry Potter bok.

Den här boken köper jag till en partner: Vilken jobbig fråga.. Skulle nog ta den första och bästa bok ur den kategorin som min partner är mest intresserad av.
Favoritgenre: Dystopier, fantasy, Sci-fic
Favoritformat: Måste nog vara inbundna böcker.
Författarfavorit: Cassandra Clare, J.K Rowling och Richelle Mead
Den tjockaste bok jag läst: Harry Potter och fenixordern.
Den tunnaste bok jag läst: Någon bok jag för tillfället inte kommer på namnet.
Favoritljud när du läser: Beror på, ibland lugnande musik och ibland Remix-låtar.
Favorittidning: Har ingen favorittidning.. :D
Prenumererar på: None..
Favoritbokblogg: Måste nog vara, Amelies boktips, Boktycke, Bookrelated och Boknea och massa fler.. :D

Mitt bästa bokminne: Måste nog vara när jag läste Hungerspelen av Suzanne Collins, en underbar resa..
Senaste bokfyndet: Divergent
Senaste impulsköpta bok: Ingen jag kommer på just nu.
En bra bok att ge bort: Åter igen, HUNGERSPELEN eller Extremely Loud and incredibly close, för de som gillar sådana böcker.
Bokgenre som jag undviker: Själv-biografier måste nog vara mest självklara alternativet.
Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Ger bort dem eller lägger de någonstans där jag inte kommer att befinna mig inom en snar framtid.
Så här håller jag koll på vad jag läst: Goodreads och sedan bloggen.
Så här sorterar jag min bokhylla: Engelska och svenska böcker för sig och de böcker som jag gillar mest är längst fram och de mindre längst back.
Nästa bok jag ska läsa: Har ingen aning än för att jag ska göra en bookhaul och på onsdag ska jag till PunktMedis så jag får klara av en dag utan någon bok att läsa.

Gone - Recension

(Märkte på min förra recension att jag glömde några saker, men den här gången blir det en riktig recension)

Titel: Gone  #1
Författare: Michael Grant
Serie: Gone 
Sidor: 558
Orginalspråk: Engelska, svenska. Övergivna 
Utgiven: År 2009

Bokförlag: Harperteen
Första meningen: One minute the teacher was talking about the Civil War.


Synopsis från Goodreads;


In the blink of an eye. Everyone disappears. GONE.

Except for the young. Teens. Middle schoolers. Toddlers. But not one single adult. No teachers, no cops, no doctors, no parents. Just as suddenly, there are no phones, no internet, no television. No way to get help. And no way to figure out what's happened.


Hunger threatens. Bullies rule. A sinister creature lurks. Animals are mutating. And the teens themselves are changing, developing new talents—unimaginable, dangerous, deadly powers—that grow stronger by the day.


It's a terrifying new world. Sides are being chosen, a fight is shaping up. Townies against rich kids. Bullies against the weak. Powerful against powerless. And time is running out: On your birthday, you disappear just like everyone else...


Idén låter fantastisk, eller hur?  Det var min första tanke när jag fick tag i denna bok som jag blev rekommenderad av att läsa på bokbloggar och från en killkompis. Denna bok var en fullspäckad action-rulle i bokform med inte så mycket romantik i, glad tjej. Den var faktiskt bättre än vad jag trodde men huvudpersonen i denna bok levde dock inte upp till mina förväntningar, Sam  var en otrolig kille den ena stunden och den ena  stunden vara en helt korkad person, sedd från min synvinkel. Men hans val gjorde också honom mänsklig, om man tänker på  en annan ''person'' som jag faktiskt hat-älskade under tiden jag läste boken.

Man fick också under tiden läsa under olika PoV och det älskade jag, för när man hoppade från en person till en annan visste man genast att något  avskyvärt skulle hända. Grant vet exakt hur man ska bygga upp spänningen för varje kapitel, samtidigt var han väldigt bra på att utveckla Sam som karaktär och andra karaktärer, bla Astrid, Lana, Edilio och Jack.

Att alla hade olika krafter var häftigt. Jag gillade Briannas och Bugs krafter, skulle gärna vilja ha dem. 

Under bokens gång, fick man svar på frågor man hade från början och om jag ska vara ärlig så köpte jag inte alla svaren, vill inte spoila för någon, men ett av svaren var lite outvecklad. Trots det gillade jag idén Grant byggde upp och jag är riktigt säker på att inte skulle vilja leva om det skulle hända i det nutida samhället.

Hunger, andra boken i Gone-serien, kommer jag nog att läsa så småningom. För att jag undrar verkligen hur det ska gå för FAYZ.

Betyg; 4/5 stars


5 böcker jag är sugen på..



 Titel: Anna and the French Kiss
 Författare: Stephanie Perkins

Anna is looking forward to her senior year in Atlanta, where she has a great job, a loyal best friend, and a crush on the verge of becoming more. Which is why she is less than thrilled about being shipped off to boarding school in Paris - until she meets Etienne St. Clair: perfect, Parisian (and English and American, which makes for a swoon-worthy accent), and utterly irresistible. The only problem is that he's taken, and Anna might be, too, if anything comes of her almost-relationship back home.

As winter melts into spring, will a year of romantic near - misses end with the French kiss Anna - and readers - have long awaited?


Den har fått många hyllningar och därför är jag rädd för att när jag väl läser boken att den blir en besvikelse.



  Titel: The unbecoming of Mara Dyer
  Författare: Michelle Hodkin

Seventeen-year-old Mara cannot remember the accident that took the lives of three of her friends but, after moving from Rhode Island to Florida, finding love with Noah, and more deaths, she realizes uncovering something buried in her memory might save her family and her future.

Just denna har fått blandade åsikter, trots åsikterna vill jag verkligen läsa denna bok.



 Titel: The alchemy of forever
 Författare: Avery Williams

Seraphina has been alive since the Middle Ages, when her boyfriend, Cyrus, managed to perfect a method of alchemy that lets them swap bodies with any human being. Sera ran away from Cyrus years ago, when she realized that what they were doing--taking the lives of innocent people--was wrong. She doesn't want to die, so she finds young people who are on the brink of death, and inhabits their bodies.

Ohh, jag längtar tills jag verkligen får den här boken i mina händer. Jag älskar Alkemister och det de försökte göra och just därför är jag extra spänd inför att läsa den här boken, dock får jag inte ha för höga förväntningar!




Titel: Wither
Författare: Lauren Destafano


At age 16, Rhine Ellery has four years to live. Thanks to a botched effort to create a perfect race, all females live to age 20 and males live to age 25. On the cusp of her 17th birthday, Rhine attempts to flee, but what she finds is a society spiraling out of control.

Jag gillar idén Destafano har skrivit om, den är lite unik på sitt speciella sätt och sånt tycker jag om, så ska bli kul att få denna bok snart i mina händer.






  Titel: Under the never sky
  Författare: Veronica Rossi


WORLDS KEPT THEM APART.

DESTINY BROUGHT THEM TOGETHER.

Aria has lived her whole life in the protected dome of Reverie. Her entire world confined to its spaces, she's never thought to dream of what lies beyond its doors. So when her mother goes missing, Aria knows her chances of surviving in the outer wasteland long enough to find her are slim.

Then Aria meets an outsider named Perry. He's searching for someone too. He's also wild - a savage - but might be her best hope at staying alive.

                                             If they can survive, they are each other's best hope for finding answers


                                                Denna bok har också fått olika hyllningar, både bra och dåliga. Det enda jag hoppas att författaren inte stökar till det under boken är kärleken, mellan en huvudperson och en annan karaktär i boken, för att denna bok verkar vara en action, äventyrlig bok och ibland kan romantiken förstöra hela boken. Jag HOPPAS att Rossi inte håller på mycket med romantiken. Jag kanske har fel, men det får vi reda på när jag har läst boken.


Ska göra en bookhaul snart, men mer om böckerna då.. Några av böckerna jag ska beställa finns med i detta inlägg.. Gissa? :D



Kontaktsidor

Om man vill prata med mig om olika saker mellan jord och himmel, så kan man hitta mig på dessa sidor:


Heter Saia på Goodreads



Det är bara att klicka på bilderna för att komma till mina sidor. 







fredag 24 februari 2012

Extremely loud & Incredibly loud - recension

My eyes are crummy.

Sorgligt, men otroligt sant, precis som någon från denna bok oftast sade när den inte ville inse sanningen eller var helt ledsen, så känner jag mig exakt nu. Denna bok var helt otroligt från första sidan till sista sidan. Det var ingen action-roman direkt, går inte att jämföra denna bok med en action-roman (men om vi nu gör det) så, funkade ändå stämningen och farten i denna bok, varje kapitel innehöll något viktigt eller vackert, som boken  själv är. Jag trodde inte att jag skulle gilla den bok,om jag ska vara riktigt ärlig. Boken var mer eller mindre att den skulle vara extremt sorglig, smärtsam, känslomässig, vacker, kärleksfull, sist men inte minst skulle handla om saknaden för en person eller flera rättare sagt, jag förväntade mig det men inte så mycket som man fick läsa.
Jonathans språk var helt underbar, hans omsorgsfulla ord funkade verkligen i denna bok, tror faktiskt inte att boken skulle vara som den är just nu, om det inte vore för hans vackra språk.
Mysterierna som finns med i boken var otroligt planerade och för varenda sida fann man den röda tråden, oavsett för historia man läste om.
Som sagt, oavsett ålder eller kön kommer denna passa för dig som person, trots att du skulle gilla fantasy eller deckare, kommer du att gilla den bok, mer eller mindre.

Start-datum: 20/02/2012
Slut-datum: 24/02/2012
                                                                

Snart..

Snart kommer det upp en recension på "Extremely loud & incredibly close". Ack vilken vacker och sorglig bok den är.

torsdag 23 februari 2012

Bokuppdatering!

Jag läser denna bok just nu :

En underbar bok. Jonathans ord är helt underbara. Har läst mer än hälften av boken än så länge!

Efter den boken blir det:
 Eller:



Finally!

Here we go!
Tja på er bokbloggare och bokläsare ute i det vida Sverige!
 Bakom alla möjliga böcker finns det en tjej på fjorton år (snart femton), som heter Saia, men vill helst kallas för Siis, the usual name jag använder på internet. Jag älskar att läsa böcker (ganska självklart, inte sant?), hänger även  med sina vänner, lyssnar gärna på underbar musik i flera timmar, brinner för Naturvetenskap och litteratur, en av mina starkaste ämnen. Mitt syfte med denna blogg är att jag vill sprida min bokfever ut till personer som normalt inte läser, utan tycker att det är jobbigt och därför finns jag här som kan tipsa om böcker som jag tror att ni kommer gilla. Sist men inte minst ville jag skaffa en blogg där jag kunde skriva ner mina tankar om en bok/böcker och skriva recensioner och bara ha det allmänt kul!